معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه

حضور در فضای مجازی باید یک حضور #جریان‌ساز باشد.


مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان دفتر تبلیغات اسلامی ۱۳۹۷/۱۱/۰۷


حرکت تنی چند از روحانیان هنرمند در سال ۱۳۶۱ برای پایه‌گذاری مجموعه‌ای هنری به منظور ارایه شایسته آموزه‌های دینی با زبان و بیان هنر به جامعه‌ فهیم و هنردوست، میراثِ ماندگاری شد که به صورت مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی تبلور یافت پرورش استعدادهای طلاب و آشناساختن آنان با ظرفیت‌های هنر برای تبلیغ دین، آموزش‌های ادبی و هنری برای طلاب و خانوده‌های آنان، تقویت توانمندی و فعال‌سازی آنان در زمینه‌های فرهنگی و هنری و تولید آثار فاخر ادبی و هنری از جمله مهم‌ترین ضرورت‌های آموزش هنری در چند دهه گذشته بود. در سال ۱۳۹۸ به منظور سازماندهی مجدد و تمرکز فعالیت‌ها و گسترش آن، مرکز فرهنگی و هنری و اداره کل تبلیغ نوین با یک‌دیگر ادغام و به “معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه” ارتقاء یافت.

اداره کل فضای مجازی

پس از فرمایش‌ رهبر معظم انقلاب درباره حضور جریان‌ساز در فضای مجازی و همچنین ضرورت هم‌افزایی‌ بین فعالان و گروه‌های فرهنگی فعال در فضای مجازی، معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه ماموریت‌ها و اهداف خود را بازتعریف کرد. از این رو، برای امور زیر از همیاری و همکاری و فعالیت همه فعالان فضای مجازی استقبال می‌کند. اهم این ماموریت ها و وظایف: پایش، رصد و آینده‌پژوهی فضای مجازی، تعامل، هم‌افزایی و حمایت از فعالان و فعالیت‌های فضای مجازی، بسترسازی، شبکه‌سازی، آموزش‌های عمومی و تخصصی ویژه فعالان فرهنگی، گفتمان‌سازی و تاسیس انجمن‌های نخبگانی، تولید و نشر تولیدات فاخر. شما هم به اجتماع بزرگ فعالان رسانه‌های نوین (فضای مجازی) دعوتید …

مرکز هنر و رسانه

هنر چشمه سار جوشان و زلالی است که در بستر آفرینش جاری شده و جان و جهان آدمی را سیراب می‌کند،   پس تا این موهبت الهی باشد، آفرینش‌گری هنر نیز ادامه دارد.

هنرمند از این منظر خلیفه راستین الهی است که باید تلاش کند با تعهد و شرافت انسانی هنرش را در دریای رسانه‌های دینی جاری سازد و این همان پدیده‌ای است که مخاطبان را بسوی کمال سوق می‌دهد و محبت الهی را در دل‌ها زنده می‌دارد.

نقش هنرمند در تمامی دوره‌های تاریخی مهم و موثر بوده؛ اما در دوران کنونی که عصر رسانه است باید برای نیل به اهداف متعالی، بیش از پیش از جوهریه هنر سود جست و با ابزار رسانه به گسترش آن یاری رساند تا انسان معاصر که گرفتار مرگ معنا و معنویت شده، غبار ملال را در این چشمه زلال از چهره بزداید.

با توجه به نقش اثر گذار هنر و رسانه در احساس و اندیشه مخاطب، علمای دین با وجود دغدغه‌های علمی، به این عرصه نیز التفات نموده و از ظرفیت‌ بعضی رشته‌های هنری و بسترهای رسانه‌ای برای انجام رسالت طلبگی خود، بهره‌ها برده و به تبلیغ آموزه‌های دینی و جهت دهی اخلاقی پرداختند.

دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بر اساس این نگرش به ساحت هنر و رسانه اهتمام و التفات نموده و در سال 1361 مرکز فرهنگی هنری (مرکز هنر و رسانه کنونی) را پایه گذاری کرد. و اینک پس از گذشت چهاردهه شاهد بالندگی این مجموعه مبارک در عرصه هنرهای ادبی، هنرهای تصویری، هنرهای تجسمی، تولیدات رسانه‌ای، سواد رسانه‌ای، نشریات کودک و نوجوان و انجمن‌های هنری و ادبی طلاب می‌باشیم.

جشنواره های اشراق

در راستای حمایت و ارزیابی طلاب هنرمند فعال در فضای مجازی جشنواره های فرهنگی هنری با برند اشراق در بخش های تخصصی ادبی ، شعر ، فیلم ، فیلم نامه ، تجسمی ، تصویری و …. 

برگزاری می گردد


جشنواره فیلم اشراق ۴ دوره


جشنواره شعر اشراق ۳ دوره


جشنواره هنر و تبلیغ ۲ دو ره


جشنواره تجسمی اشراق ۲ دو ره


جشنواره داستان اشراق ۳ دوره

تعاملات و بازاریابی

مدرسه مجازی اشراق به پشتوانه سالها تجربه و فعالیت مطالعاتی و آموزشی خود در عرصه‌های تخصصی مهارتی و محتوایی امروز با ایجاد زیرساختی قوی در آموزش مجازی، بستری مناسب و جامع را برای طلاب و فعالان فرهنگی کشور پدید آورده و آماده خدمت رسانی در جهت رشد و ارتقاء آنان است.


در این بستر در دسته بندی‌های گوناگون تلاش کرده‌ایم تا تمامی عرصه‌های مرتبط با فضای مجازی، هنر ورسانه را به استفاده از اساتید مطرح کشور و در موضوعاتی جدید ارائه دهیم.


آموزش‌هایی که با اتصال به پنل کاربری اشراق، به صورت یکپارچه قادر به شناسایی و ثبت سوابق آموزشی کاربران خواهد بود و متقابلا آنجا که نیاز کاربر را ببیند با ارائه کدهای تخفیف، سهمی مشارکتی در ارتقاء توان علمی و عملی کاربران ایفا کرده و مسیر رشد و شکوفایی استعداد آنان را فراهم آورد.

آموزش مجازی

آموزش مجازی

کتابخانه تخصصی ادبی و هنری

کتابخانه تخصّصی ادبی و هنری از سال ۱۳۶۴ به همّت حجّت‌الاسلام والمسلمین عبدالله حسن‌زاده در مرکز فرهنگی و هنریِ وقت، شروع به کار کرد. جایگاه ویژه کتابخانه و جامعیّت و غنای منابع آن، پـژوهشـگـران و هنرجویان معاونت فضای مجازی، هنر و رسانۀ دفتر تبلیغات اسلامی را از سطح استان قم و حتی کشور به این کتابخانه کشانده تا با بهره‌مندی از آن، مطالعات و پژوهش‌های خود را تعمق و تکامل بخشند. کتابخانه تخصّصی ادبی و هنری علی‌رغم فضای کوچک و محدود خود، هر روز پذیرای بیش از ۸۰ نفر از اعضا و علاقه‌مندان به ادبیات و هنر، اعم از اساتید، هنرجویان و دانشجویان است. هم‌اکنون این کتابخانه در شمار کتابخانه‌های ممتاز و منحصر به فرد کشور قرار دارد.

نشانی کتابخانه: قم / خیابان فاطمی (دورشهر) / کوچه اول / جنب کلانتری ۱۱ / پلاک ۳۵ ساعت کار: صبح‌ها: ۸ تا ۱۳ | عصر روزهای زوج: ۱۷ تا ۱۹:۳۰

نشانی کتابخانه: قم / خیابان فاطمی (دورشهر) / کوچه اول / جنب کلانتری ۱۱ / پلاک ۳۴

ساعت کار: صبح ۸ تا ۱۳ و عصر ۱۷ تا ۱۹:۳۰ (روزهای فرد، شیفت عصر تعطیل است)

برای جستجو در منابع کتابخانه کلیک کنید

انجمن های تخصصی طلاب

نظر به تأثیرات شگرف هنر و رسانه به معنی عام بر روح و اندیشه انسان و نقش آن بر کشش‌ها و واکنش‌های زندگی معاصر رویکردی است که نگرش جدی دین باوران، به ویژه کسانی که راهنمایی و هدایت دینی جامعه را بر عهده دارند به خود معطوف ساخته است. بر همین اساس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم انجمن های هنر و رسانه طلاب فعال را راه اندازی نمود .

ضرورت تشکیل انجمن ها :
  1. حمایت و هدایت فعالان هنرمند و رسانه ای در جهت پرداختن به موضوعات ارزشی و انسانی برآمده از آموزه‌های دینی
  2. شناسایی و کشف ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ادبی- هنری طلاب و بهره‌وری بهینه آنها
  3. تقویت تشکل‌های ادبی- هنری – فضای مجازی حوزوی و همسو کردن فعالیت‌ها جهت نیل به اهداف مورد نظر
  4. انعکاس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود و بالقوه حوزه